Velg en side

Vil du på kino i dag, men orker ikke stresse med å kjøpe billetter online? Slapp av. Det ordner mobilen med kunstig intelligens. Bare si ifra klokkeslett og hvilken film du vil se, så ringer telefonen til kinoen for deg og bestiller billetter.

Foto: Pixabay

Google Duplex er et nytt prosjekt fra Google som tillater brukerne å foreta ordre som restaurant reservasjon, eller å kjøpe kinobilletter via telefon. Google Duplex snakker med hjelp fra Google Assistant, i stedet for at brukeren snakker direkte til restaurantansatte. Duplex gjør dette med kunstig intelligens (AI), men med menneskelig lyd.

Hva er Google Duplex?

Google Duplex ble kunngjort på Google I / O-utviklerkonferanse av administrerende direktør Sundar Pichai. Han viste hvordan tjenesten fungerte med en AI-drevet stemme.

Pichais demonstrasjon viste at AI-stemmen kunne forstå menneskets stemme i den andre enden av samtalen. Det kan også svare tilbake med riktige svar på den virkelige personens henvendelser og spørsmål. Stemmen til Google Duplex setter til og med inn ord som umm  og uhumm for å få det til å høres mer ut som et ekte menneske.

Google Duplex blitt rullet ut til et utvalgt antall offentlige brukere i noen få amerikanske byer. Google la inn noen få sikkerhets endringer. Disse endringene inkluderte at AI-talesystemet starter taleanropet ved å identifisere seg som en automat fra Google. Den forteller også mottakeren av samtalen at den blir tatt opp. Hvis mottakeren sier at de ikke vil bli spilt inn, overfører Google Assistant samtalen til en ikke-registrert linje.

Duplex ble designet for å hjelpe folk med å gjøre avtaler til bedrifter over telefon, uten noen interaksjon, eller innblanding, fra brukeren, som kan spille på Unibet Odds eller se en Netflix film imellom.

Bestill bord på restaurant

Slik bruker du Google hvis du eier en Android eller iPhone telefon. du bruke det til å reservere en restaurant. På telefonen din aktiverer du Google Assistant ved å si «Ok Google» eller ved å trykke og holde nede hjem-ikonet.

Be assistenten om å bestille frokost, lunsj eller middag. Det utløser Duplex-tjenesten. Å be assistenten om å bare reservere, er kanskje ikke nok til å aktivere Duplex. Assistenten skal nå gi deg en liste over nærliggende restauranter. Imidlertid aksepterer ikke alle å bli kontaktet av Duplex AI-stemmen. Det kan ta noen forsøk å finne en restaurant som støtter Duplex-baserte samtaler.

Foto: Pixabay

Kunstig intelligens

Når du har funnet en restaurant som godtar Duplex samtale, vil assistenten spørre deg hvilken dag og klokkeslett du vil sette opp på det valgte spisestedet ditt, sammen med hvor mange personer som skal være med. Den vil også be deg om en alternativ tidsramme i tilfelle ditt førstevalg ikke er tilgjengelig. Til slutt bekrefter du med Assistent for å la Duplex ringe til restauranten.

Duplexs AI-stemme skal gjøre resten. Etter at samtalen er avsluttet, skal assistenten informere deg innen femten minutter om at restaurant reservasjonen din er klar. Hvis Duplex ikke kan nå restauranten, bør assistenten også informere deg om det. Hvis du av en eller annen grunn ikke klarer det, kan du be assistenten om å avbryte.