Velg en side

Kunstig intelligens har kanskje vært en av de største «buzzordene» de siste 5 årene. Noen hevder at AI vil bety det samme som internett gjorde for verden. Teknologer snakker om at man må lage regler for utviklingen og at det må utvikles en borgerlønn for å kompensere for jobbene AI tar fra oss. Når man hører om AI så kan det virke som om endringene kommer til å skje i morgen men slik er det ikke. Faktisk så er ikke teknologien på noe særlig høyt stadium ennå. Det skal vi være veldig glade for, det gir oss nemlig tid til å tilpasse oss og legge til rette for riktig bruk av teknologien. Til tross for dette så finnes det ting som AI og teknologien rundt kan endre for deg. For det som finnes i dag av AI er ikke skummelt men det er mer hjelpsom teknologi.

Et av de bedre eksemplene på AI i funksjon er når man ønsker noe gjort på best mulig vis. Et godt eksempel på dette er de som har solcellepanel på hytta. Der har man tidligere kunne stilt inn et solcellepanel i en vinkel og man har samlet solenergi. Med AI så er det mulig at man har et interaktivt solcellepanel som hele tiden tilpasser seg for å kunne få mest mulig produksjon ut av solcelleanlegget. Hvis man så kobler flere slike installasjoner opp og alle lærer av hverandre så er det stor sannsynlighet for at man ville fått maksimert produksjonen av strøm ved hjelp av AI.

Dette er den typiske måten AI kan påvirke livet ditt. AI har potensialet til å optimalisere veldig mange ting rundt oss til å fungere 100%. Det er nemlig slik at det er veldig mye ting som en maskin kan gjøre bedre enn oss. Det kan være alt i fra matlaging, programmering og analyser. Dette er alle typiske ting som AI kan forbedre og påvirke for oss. Et av de mest spennende områdene som AI virkelig kan påvirke våre liv er innenfor medisin. En superrask datamaskin som lærer kan nok bli den beste måten diagnostisere mange sykdommer som vi oppdager for sent i dag.

Det er fortsatt tidlig å si om AI kommer til å endre livene våre. Sjansen er nok stor for at utviklingen kan ta 50-100 år før vi er i nærheten av det fremtidsbildet som blir fremstilt i mediene om en verden som er styrt av AI. Forhåpentligvis så blir teknologien regulert og ikke minst så får vi riktige kompetansemiljøer på det. Tiden vil vise hvordan utviklingen i teknologien kommer til å påvirke oss.