Velg en side

Markedsføring kan foregå offline, det vil si på reklameskilt, profileringsmateriell som penner og andre fysiske artefakter, og online, altså på nett. Offline markedsføring er særlig aktuelt i forbindelse med messer og produktlanseringer. De senere årene har imidlertid markedsføring på nett overtatt mer og mer, og her har kunstig intelligens virkelig tatt over. Omtrent all reklame du ser på nett er plassert ut ifra kriterier gitt av kunstig intelligens. Men i denne artikkelen skal vi se på offline markedsføring, og hvordan det kan være effektivt.

Offline markedsføring

Offline markedsføring kan bidra til å synligjøre firmaet utenfor internett. Det kan for eksempel være reklame på firmabilen, vannflasker som kan bli med på treningssenteret, biblioteket og flere steder. Produkter til offline produkter kan inkluderes på stand og i messer, og kan gis som gaver til ansatte slik at de også kan bidra til markedsføring av bedriften. Hos axonprofil.no kan du finne produkter som passer din bedrift.

Fordeler med offline markedsføring

Det finnes flere fordeler med å benytte seg av offline markedsføring ved siden av online markedsføring. Med synlige produkter, som reklameskilt og synlig logo på bilen, blir firmaet synlig for flere. Online markedsføring er kun synlig for de som matcher SEO kriteriene, mens offline markedsføring er synlig for alle som passerer reklamen.

En annen fordel med offline markedsføring er varigheten. Med online markedsføring er du synlig der og da, men kan fort bli glemt når man har klikket seg videre fra siden. Produkter som vannflasker, kaffekopper, penner og visitkort blir værende med lenger, og kan være en konstant på minnelse i hverdagen.

Økt synlighet med online markedsføring

Markedsføring på nett øker bedriftens synlighet og når enklere og raskere ut til ønsket målgruppe. For å lykkes på nettet er det imidlertid ikke nok at hjemmesiden ser fin ut. Den sannsynligvis viktigste faktoren er at siden virker attraktiv og optimaliseres for søkemotorer slik som blant annet Google.

Nøkkelen til å lykkes på nettet

Kunstig intelligens er et effektivt verktøy i markedsføringsstrategier. Det gir en bedrift mer ut av markedsføringsbudsjettet fordi datamaskinen raskt og nøyaktig sporer målgruppens adferd på nett, blant annet hvilke søkeord som oftest forekommer.