Velg en side

Nesten halvparten av selskapene i en global undersøkelse planlegger å innføre kunstig intelligens (AI) i løsninger for kundeopplevelser innen året er omme.

Dette fremgår av «Adobe Digital Trends Report», som bygger på en undersøkelse blant 13.000 markedsførere, kreative og teknologer verden over.

Ifølge rapporten blir AI stadig viktigere for å styrke de digitale kundeopplevelsene, og de største har kommet lengst. En av fire (24 %) av respondentene i store virksomheter sier selskapet allerede investerer i AI-teknologi.

Nå kommer den store bølgen. Nesten halvparten (46%) av selskapene i undersøkelsen planlegger å innføre AI i løsninger for kundeopplevelse innen året er omme.

Blant de som ikke bruker eller planlegger å ta i bruk AI i 2018, oppgir 42 prosent at de ikke ser behovet. Like mange, 41 prosent, begrunner det med manglende kompetanse om hvordan de kan bruke teknologien, mens 38 prosent mangler ressurser.

– Undersøkelsen tyder på at 2018 blir et gjennombruddsår for AI, og oppsiden kan være stor. Ved å bruke AI som verktøy for bedre kundeopplevelse har virksomheter 50 prosent større sannsynlighet for å overprestere på sine forretningsmål, sier Imran Afzal (bildet), nordisk marketingsjef for Adobe Experience Cloud.